26 september 2014

SitC: Summer in the City

Jeg var i London i sommerferien. For mange vil det virke som en hel normal ting at gøre og tidspunktet spiller sjældent en særlig stor rolle, men for mig var turen nøje planlagt efter et helt bestemt event; Summer in the City. SitC er en konvention for folk der har interesse i youtube. Det er en blanding af vloggers, musikere, amatørinstruktører, seere og fans, rigtig mange fans. At tage til SitC er noget helt specielt og meget overvældende. Der er utroligt mange skrigende piger der løber rundt i håb om at få bare et lille glimt af deres yndlingsvlogger, næsten lige så mange alternative typer med hår der til sammen kan skabe den smukkeste regnbue og så er der de ansigter man er vant til at se derhjemme på sin computerskærm. De ansigter havde pludselig fået ben og flere af dem gik rundt mellem os, mens de fleste gemte sig i the green room for ikke at skabe for meget kaos og skrigeri. Deres blotte tilstedeværelse ville skabe alt for meget optøj og de sikkerhedsvagter der var hyret ville ikke kunne skabe ro og orden. Shit man, når jeg skriver dette kan jeg godt se hvor sindssygt det hele virker. Fuldstændig surrealistisk, som om de var rockstjerner eller kendte skuespillere og ikke en flok teenagere der optager film af dem selv og lægger på nettet bagefter. Og selvom jeg nu siger at jeg synes det virker helt sindssygt, så var jeg der og jeg fik taget utroligt mange billeder med disse stjerner og idoler:


Billedet til venstre: Jeg snød lidt og tog forbi det teater, hvor Carrie optræder for at møde hende da hun fik fri og hvor var hun da bare det sødeste! Det andet billede (til højre) er udsigten fra Ally Pally, hvor Summer in the City blev afholdt i år, ret lækkert!
Carrie Hope Fletcher - Alexandra Palace



Charlie (til venstre) er et af mine helt store idoler og jeg har stadig svært ved at fatte at jeg har mødt ham, talt med ham og at dette billede findes. Wauw! Billedet til højre: Søstrene her er sødere end sukker og det er ingen overdrivelse. Aldrig er jeg blevet mødt med en sådan varme og interesse fra et fremmed menneske som jeg blev mødt af med hende, Dodie.
Charlie McDonell - Dodie og Hedy Clark


Brilleaberne ved SitC. PleasantRyan (venstre), Itsamemyleo (højre) og mig, Happenstancie. Søde, søde (og pæne) drenge, der laver nogle af de fedeste videoer.
Ryan O'Connor - Myles Wheeler


Flere skønne mennesker som jeg bruger utroligt meget af min tid på. Jeg vil ikke sige at jeg spilder den, jeg synes nemlig at hvis en stund er nydt er den blevet brugt på en god måde. Dog vil jeg også tilføje at jeg nok egentlig bruger lidt for meget tid på sitet og det forhindrer ofte min læsning. Ups. 
Beckie0 (højre) er jeg først faldet over inden for de seneste måneder (hvorimod jeg har set flere af de andre i mange år), men ikke destomindre er jeg faldet pladask for hende. Hun taler åbent om hendes hårlidelse og har en interessant tilgang til mange ting (link).
Jason Viohni - Rebecca 'Beckie' Brown


Hazel (venstre) er sammen med Tim (højre) nogle af de youtubere, der ud over at vlogge også laver kortfilm. Begge laver nogle ret fede videoer, dog er begge mest til at lave vlogs og snakke om diverse ting, der falder dem ind.
Hazel Hayes - Tim Hautekiet


Til venstre: Bethan er en virkelig dygtig sanger, som jeg har utrolig meget respekt for. For ikke nok med at hun synger, så taler hun højt om det at have lavt selvværd og føle sig grim og andre sager der handler om at være en pige. Det jeg husker bedste ved mødet med Chai er at jeg var den absolut sidste der fik lov til at møde ham inden vi alle blev smidt ud af Ally Pally, da eventet netop var blevet afsluttet. Jeg kan huske at jeg var super træt og tung i hovedet på grund af den forkølelse jeg var ved at udvikle mig. Men han var sød og tog sig tid til at møde mig og lave en hilsen til min søster.
Bethan Leadley - Charlie 'Chai'


Fire drenge jeg ville ønske jeg havde mødt, men dette var det tætteste jeg kom på dem i løbet af weekenden. Det gjorde mig faktisk mere trist end jeg havde troet. 
Daniel 'Dan' Howell & Philip 'Phil' Lester - Jack Howard & Dean Dobbs

Jeg havde to meget, meget skøre, hektiske, overvældende og helt igennem dejlige dage til SitC og hvis jeg har pengene næste år, så tager jeg afsted igen. Især fordi jeg elskede den del af SitC der består a at møde nye venner, for det gør man. Især hvis man, lige som jeg, er alene, for i youtube er ma sjældent alene og hvis man sidder ved siden af nogen er det ikke mærkeligt at begynde en samtale. For vi er der jo alle for det samme og har nogle af de samme interesser, så hvorfor ikke tale sammen om noget der fylder meget i begge vores liv? Jeg elsker den indstilling og det er da også den der har gjort at jeg er husker tilbage til dagene med et smil.

Ser I youtube på fast basis? Hvis ja, hvad ser I og følger I nogle seje youtubere? Hvis nej, hvorfor ikke?

//Anna

23 september 2014

Top 10 tirsdag - efterårets tbr

Top Ten Tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne og denne uges emne er ti bøger på efterårets to-be-read-liste.

1. Ketchup Clouds af Annabel Pitcher

2. Neverwhere af Neil Gaiman

3. Lola and the boy next door af Stephanie Perkins

4. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

5. Perfume af Patrick Süskind

6. Room af Emma Donoghue

7. Stolthed og Fordom af Jane Austen

8. Ruby Red af Kerstin Gier

9. Det Lille Hus i den Store Skov af Laura Ingalls Wilder (nostalgisk genlæsning)

10. Det Sidste Slag af C. S. Lewis (rar genlæsning)

Jeg glæder mig allerede helt vildt til at komme i gang med denne liste! Jeg ser især frem til Neverwhere og The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Det bliver virkelig fedt!

//Anna

19 september 2014

At se den første udgave


Som jeg tidligere har nævnt var jeg en tur på Natural History Museum i London. Det var en tur der gjorde museet til at mine yndlinge i hele verden. En er grundene er den del af udstillingen der hedder Treasure Cadogan Gallery. Her kan man finde alle mulige sjældne sager, fx et dronteskelet og et æg fra en kejserpingvin. Dog var det ikke disse sager der for alvor fangede min opmærksomhed. Nej, det var synet af en gammel bog i et glasmontre. Først undrede det mig en del at se en bog sammen med alle dyrerester, som man vel kan kalde det, men da jeg langsomt nærmede mig og kunne læse, hvad det var forstod jeg pludselig. Det var den første udgave af Darwins 'On the Origin of Species'. Ved opdagelsen af hvad det var blev jeg pludselig helt målløs og kunne ikke rykke mig. Det var simpelthen ufatteligt for mig at se på noget som har været med til at bygge min verdensopfattelse. Og som bogelsker var det helt fantastisk at se den første udgave af denne bog.
Selv nu, flere uger efter oplevelsen kan jeg ikke lade være at smile lidt ved mindet om det, og ved I hvad? Det er faktisk rigtig rart.



Hvad med jer, har I nogensinde oplevet noget der helt bogstaveligt har gjort målløse? Eller måske har I også set noget så berømt som denne bog og reageret på en måde i ikke havde forventet?

//Anna

16 september 2014

Top 10 tirsdag - jeg vil ha mer!

Top Ten Tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne og denne uges emne er ti forfattere jeg har læst noget fra og bare vil have mere!

1. J. K. Rowling
Jeg har læst stort set alt hvad denne dejlige dame har skrevet, jeg mangler kun de bøger hun har skrevet under pseudonym. Dog må jeg indrømme at jeg af frygt endnu ikke har turde åbne The Cuckoo's Calling, selvom dem står på en af mine hylder derhjemme.

2. Laura Ingalls Wilder
Okay, her er der mest tale om et nostalgisk trip. For et par uger siden fandt jeg nemlig ud af at der bliver udgivet noget mere om Mrs. Wilder og nu er min hjerne blevet fikseret på tanken om at genlæse alle hendes værker OG læse alt det je endnu ikke har læst. Dvs. to bøger hun selv har skrevet.

3. George R. R. Martin
Ok, så første bog skræmte mig ikke væk. Det gjorde de fire 4 sæsoner af tv-serien heller ikke. Jeg sidder kun tilbage med en hungrende fornemmelse af at det jeg har fået indtil videre ikke er nok. Det kan det simpelthen ikke være! Jeg bliver nødt til at læse videre og se mere.

4. Lene Kaaberbøl
Hun er og har altid været en af mine yndlingsforfattere og med god grund, for hver eneste gang jeg læser noget skrevet af hende får jeg lyst til at læse mere, sådan har jeg det især med Skammer-serien.

5. Neil Gaiman
Jeg var vild med hans mærkværdige blanding af virkelighed, fantasi og barnligverdenssyn i Nobody og efter at have læst bogen er min lyst efter mere af hans forfatterskab ikke blevet formindsket den mindste smule.

6. Trudi Canavan
Jeg har ikke længere tal på hvor mange af hendes bøger jeg har læst, men jeg ved dog at jeg endnu ikke har læst dem alle og det er en skam, for dem jeg har læst, indtil videre, har været mægtig gode. Især serien om Sonea var jeg stor fan af, serien var også den første jeg læste.

7. Josefine Ottesen
Endnu en dansk fantasy-forfatterinde, som jeg ikke kan få nok af. Desværre har næsten allerede læst mig igennem alt det hun har skrevet til min aldersgruppe (især da jeg var lidt yngre), så det eneste jeg kan gøre er at vente og håbe på at der snart kommer mere fra hende.

8. Tamora Pierce
Hun har jo skabt sig et kæmpe univers med utroligt mange bøger, der alle fortæller en historie om en ny del af det, universet. Jeg er rigtig, rigtig nysgerrig overfor nye ting, så selvfølgelig har jeg en stor lyst til at læse flere bøger om Tortall og dets beboere!

9. Rainbow Rowell
Rainbow Rowell skrev sig til en sikker plads i mit hjerte med Fangirl som er en af mine absolutte yndlingsbøger. Efter jeg læste Eleanor & Park er det kun blevet til varmere forhold til forfatteren. Mit håb er at jeg på et tispunkt for anskaffet mig Landline og Attachments og at de er lige så gode som de bøger jeg allerede har læst.

10. Michael Scott
Scott er en af de forfattere hvor jeg næsten ejer alle bøger i hans forfatterskab, men har læst under halvdelen. Han har skrevet en serie som jeg er virkelig vild med, da den favner mytologier, historie og magi - tre ting jeg er elsker - og formår at komme omkring dem alle på en måde, der gør mig glad i låget.

//Anna

08 september 2014

Ude og vende på 36 timer



Jeg tror ikke jeg har fortalt jer om NUBB. NUBB står for Nordiske Ungdomsbogbloggere og er et projekt som jeg har været med i siden januar 2014. Vores mål er at skabe et rum for alle dem der interesserer sig for nordisk ungdomslitteratur, lige fra den danske Sanne Munk Jensen til islandsk sci-fi (nej, jeg ved faktisk ikke om det findes).

I fredags blev det så endelig lanceret med en fin reception i nærheden af Oslo - og jeg var der. Da jeg sidder i projektgruppen, og indtil videre er en af de få danskere i projektet, var det væsentligt at jeg var med. Det var også super fedt at være til stede, så jeg klager ikke - haha!



Det var 'veldig bra' som man vil sige det på norsk. Der var blevet inviteret 5 forfattere; Mats Strandberg, Sara B. Elfgren, Sanne Munk Jensen, Harald Rosenløw Eeg og Lisa Bjärbo - alle nordiske forfattere, alle med bøger der er udgivet i mere end et nordisk land.
Efter folk havde proppet sig med lækker pizza og fået minglet lidt, var det tid til at indtage pladserne og følge med i den paneldebat der skulle finde sted, med forfatterne som debattører. Det var en super fedt debat, hvor der både blev diskuteret forskellene mellem de nordiske lande og forfatternes indstillinger til bogblogging.


Hende med den hvide skjorte er den danske forfatter, Sanne Munk Jensen, og hende snakkede jeg en hel del med i løbet af aftnen. Jeg tror vi begge havde det godt med at vi begge var danske og vi derfor let kunne forstå hinanden. Derudover var det for mig en helt surrealistisk oplevelse at drikke cola, spise pizza og snakke om John Green med en forfatter der både er kendt og som jeg faktisk har læst noget fra. Det var en super oplevelse.


Ok, normalt er jeg ikke meget for at bede om at få taget billeder med "kendte" folk, men en gang i mellem er der undtagelser, især når der allerede var to andre lige før mig der allerede havde gjort det. Så nu har jeg et billede sammen med Mats Strandberg og Sara B. Elfgren (forfatterne til Engelsfors-triologien) og, indrømmet, det har jeg det ret godt med.

//Anna

06 september 2014

Killer Killer

Titel: Killer Killer
Forfatter: Søren Ellemose
Forlag: H. Harlsen Production
Bedømmelse✬  ✬ ✬  

Tak til Søren Ellemose for at sende denne bog som anmeldereksemplar.

En seriemorder hærger New York, derfor bliver vicekommisær Anatolli Barritsch og hans assistens Karen Walsh sat til at finde den skyldige inden ofrene bliver for mange. Det er en svær opgave og de får brug for al den hjælp de kan få og her kommer religionshistorikeren Mordechai Rheingold ind. Han kan hjælpe med sagen der viser sig at have sammenhæng med bødler, broderskab og hævn der findes langt tilbage i tiden.

Bogen Killer Killer er min debut i denne skræmmende, uhyggelige boggenre, der alt for ofte får hårene til at rejse sig  og giver mig gåsehud i sådan en grad at jeg bliver i tvivl om de nogensinde forsvinder igen. Disse oplevelser er dog kun beskrevet ud fra da jeg forsøgte at se tv-serien Hannibal. Killer Killer når slet ikke op på samme niveau af gåsehud og ubehageligheder, men den er godt på vej. Flere gang var jeg nødt til at lægge bogen væk fo en stund, fordi den simplethen blev for meget. Nogle få gang nåede jeg endda til at overveje om hvorvidt jeg - ligesom Joey fra Friends - kunne putte bogen i fryseren. Boge var klam og fremkaldte en kvalme, der gjorde læsningen til en væmmelig prøvelse. Men der er langt mere til den prøvelse end bare en ubehagelig genre. En genre der får mig til at blive bare en smul fascineret af den ondskab der er at finde i bogen, selvom det er mig meget imod.

Allerede fra begyndelse af bogen er det tydeligt at hovedpersonen, dvs. kommisæren, både er fedladen, bitter, kold og helt utroligt konservativt orienteret. Alle personlige egenskaber der bestemt ikke taler for ham og gør hurtigt at han ryger op på en top 5 over de karakterer jeg har mindst til overs for. Desværre er han ikke den enest karakter der er ulidelig. Hans assistent Karen er ualmindeligt arrogant. En arrogance der især er koncentreret om hendes udseende, intelligens og generelle udstråling. Denne arrogance gør også bogen til en ren pinsel når synsvinklen skifter til hende, og jeg ender med en følelse der kan opsummeres i et ord; nej. Jeg forstår helt ærligt ikke hvordan man kan skrive en bog og så gøre samtlige karakterer hamrende irriterende.

Min holdning til karakterne ligner meget den jeg har til selve bogen. Den går alt for hurtigt i gang. Forstå mig ret; jeg ved godt at nogle bøger skal begynde med en vis fart, men man er nødt til at kende karaktererne inden man bliver hvirvlet for dybt ind i handlingen. Jeg synes i hvert fald at jeg alt for hurtigt befandt mig i en situation jeg aldrig havde forestillet mig - alt for langt væk fra min comfort zone til at det kunne passe med den mængde sider jeg havde læst.

Det eneste der faktisk fik mig til a udholde læsningen hale vejen til sidste side var passagerne, hvor der var kælet ekstra meget for ordene. De var korte og sjældne, men når de dukkede op, var det ren nydelse at læse selv det mindste ord. For jeg vidste at hvert ord nøjsommeligt var blevet udvalgt til at passe perfekt ind i sammenhængen med de andre. Det var smukt og det var gennemtænkt. Det er tydeligt at se at Søren Ellemose har rykket sig en del som forfatter siden han skrevt Manus Albino med sin bror. Og det er jo noget der kan få smilet frem hos selv den hårdeste kritiker, selvom jeg nu ikke vil kalde mig selv det, haha!

//Anna

02 september 2014

Top 10 tirsdag - Frokostdates

Top Ten Tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne og denne uges emne er ti karakterer jeg vil spise frokost med i skolen.

1. Luna Lovegood
- Fra Harry Potter-serien af J. K. Rowling
Luna har været en af mine favoritter siden jeg for første gang stødte på hende i bog 5 og jeg ville elske at spise frokost med hende hver eneste dag i skoleåret - også selvom hun komme i skikkelse af Evanna Lynch

2. Laura Ingalls Wilder
- Det Lille Hus-serien af Laura Ingalls Wilder
Serien var i en lang periode min absolutte yndlingsserie og selvom hun, Laura, enten vil sidde sammen med os andre som enten et spøgelse eller en meget gammel dame, så tror jeg ikke hendes fortællelyst vil fejle noget og jeg vil elske at få endnu flere historier fortalt.

3. Etienne St. Clair
- Fra Anna and the French Kiss af Stephanie Perkins
Jeg har måske udviklet det man kan kalde et litterært chrush for denne skønne halv-brite med det fjollede navn og derfor vil jeg da slet ikke klage over at have ham siddende ved samme bord som jeg.

4. Liesel
- Fra The Book Thief af Markus Zusak
En bog-elsker vil aldrig være nok og ved mit bord er selv to for lidt. Men det at kunne have Liesel som en del af selskabet vil helt klart være en forbedring på bogfronten. Jeg vil simpelthen elske at kunne tale om bøger med hende.

5. Eleanor...

6. ...og Park
- Fra Eleanor & Park af Rainbow Rowell
Jeg tror det kunne være ret hyggeligt at dele bord med de to super søde outsiders. Det kan godt være at de nok ikke kommer til at sige særlig meget under frokosten, men jeg vil nyde at sidde at se på dem (på en ikke-klam måde) og deres søde, stille forhold til hinanden.

7. Neville Longbottom
- Fra Harry Potter-serien af J. K. Rowling
Prøv lige at overveje det i et kort sekund. Ja, ikk? Han er jo en af de absolut sejeste gryffindor-elever på Hogwarts, med mod, en kæmpe bunke loyalitet og venlighed er han til hver en tid velkommen i mit frokosthold.

8. Patrick
- Fra The Perks of Being af Wallflower af Stephen Chbosky
Patrick, Patrick, Patrick. Jeg er bare vild med den dreng, og så er han skør nok til at jeg er interesseret i at lære ham at kende.

9. Dina
- Fra Skammerens Datter af Lene Kaaberbøl
Hun er nok et lidt anderledes valg, men jeg er utroligt fascineret af hendes evner og jeg vil rigtig gerne lære hende bedre at kende - simpelthen finde ud af hvad der gemmer sig bag pigen med evnerne.


10. Cath Avery
- Fra Fangirl af Rainbow Rowell
Der er flere der synes hun er for patetisk og uden ønske om at deltage, men jeg havde faktisk utroligt nemt ved at identificere mig med hende...hmm hvad mon det fortæller om mig?... Jeg tror vi kunne komme ret godt overens med hinanden. Hun kan præsentere mig for Simon Snow og jeg kan præsentere hende for Harry Potter.

Hvem vil I nyde frokostpausen med?

//Anna

Jeg havde en indskydelse om at Sherlock Holmes også kunne være fed at spise med, men tanken fik jeg rystet af mig lige så hurtigt som den ankom. Jeg tror simpelthen ikke jeg kunne gennemføre en hel frokost i selskab med ham uden at komme til at slå ham i irritation over hans evne til at læse folk.