26 april 2016

Natulv


Titel: Natulv | Forfatter: Cecilie Eken | Forlag: Høst & Søn | Udgivelsesår: 2015 | Sidetal: 112
Anmeldereksemplar

Efter hendes mors død er der ingen der kan tage sig af Nethe, men hun formår med en lille hvid løgn angående sin alder at få arbejde som en barnepige på en herregård. Klintehuus, den herregård hvor Nethe arbejder, har nogle mørke hemmeligheder og ikke desto mindre rygter, men ingen vil tale om det. Den nye frue bliver beskyldt for at være en heks af sin stedsøn. Og noget slår dyrene omkring gården ihjel, nogen mener det er en ulv - men hvad er det der virkelig sker?

Ulve og hekse? That's kinda my thing. Jeg elsker magi og cool trylleremser næsten lige så højt som jeg er vild med ulve. En hver historie der indeholder ulve kommer, som det mindste, på prøve hjemme hos mig. Dog er jeg ret sart hvad angår horror, spil på overtro og hvad der gemmer sig i mørket, hvilket også var noget der kom til udtryk omkrin side 50, da jeg pludselig blev i tvivl om uhygge-niveauet. Der blev reklameret med "Downton Abbey after dark", men jeg havde ikke tænkt mig at den faktisk ville blive decideret uhyggelig. Hvilket den blev. Sort of.

On another note; det var overraskende nok ikke den skuffelse jeg havde regnet med det ville være, taget den piedestal mit 11-årige jeg har bygget til Cecilie Eken og Sikkas Fortælling i betragtning. Historien var dragende og sugede mig direkte ind i bogens univers og mysteriet om ulven, meeeeen den var nu også lige det korteste. Efter min mening kunne der uden problemer godt være afset lidt flere sider til mere forklaring og tid til at forstå hvad der foregik.

✬ ✬ ✬ ✬ 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar