07 juli 2016

Som en skygge
Titel: Som en Skygge | Originaltitel: The Way of Shadows | Forfatter: Brent Weeks | Forlag: Tellerup | Udgivelsesår: 2015 | Sidetal: 708
Anmeldereksemplar

Forlaget skriver - Den perfekte dræber har ingen venner. Kun mål. For Durzo Blint er snigmord en kunstart, og han er byens mest talentfulde kunstner. For Azoth er overlevelse en daglig kamp. Han er opvokset i Slummen og har lært på den hårde måde at bedømme folk hurtigt og at tage chancer. Chancer som at bede Durzo Blint om at tage ham som blodsvend. Men for at blive antaget må Azoth lægge sit liv bag sig, skift identitet til Kylar Stern og lære at navigere i blodsvendenes verden af politiske intriger og mystisk magi. Og først og fremmest må han lære at udvikle sans for drab.

Tellerups force er helt klart fantasy, hvilket også er det de udgiver absolut mest af. Deres nichevalg har gjort at forlaget er god til at vælge de gode eventyr og historier og det er denne bog et klart eksempel på. Selvom bogen i begyndelsen kan virke relativt forvirrende med de mange navne og skiftende synsvinkler,  får man heldigvis (forholdsvist) hurtigt at forstå sammenhængen og karaktererne bliver mere og mere filtret ind i hinandens verdener.

Mængden af synsvinkler har også været med til at gøre bogen til en mursten af en bog med intimiderende mange sider, og jeg må indrømme at den lå på mit natbord i mange, mange uger før jeg kunne tage mig sammen til at læse den. MEN da jeg først var begyndt var det næsten umuligt at stoppe igen indtil jeg ramte bogens sidste side. Jeg tror det blandt andet kommer af de mange synsvinkler, som jeg nævnte tidligere. Man skal bare liiiige læse en smule mere så man kan finde ud af hvad der skete med den der karakter og så lige den anden og så den tredje. Og selvom det var forvirrende i begyndelsen så synes jeg Weeks kom virkelig godt omkring karaktererne og givet dem mere dybde samt fik rundet denne del af deres historie af rigtig fint. Hurra for den gode historie!

✬ ✬ ✬  

1 kommentar:

  1. Brent Weeks er sådan en behagelig mand, og jeg kunne ret godt lide hans univers i den bogserie. Jeg husker den i hvert fald som god.

    SvarSlet