11 oktober 2012

Gudløs

Titel: Gudløs (Det døde land 3)
Forfatter: Josefine Ottesen
Forlag: Høst og Søn

Videre læsning kan afsløre handling i foregående bøger, hvis du er ligeglad kan du fortsætte :)

Handling: Jonah er nu blevet en del af by 21 og også blevet meget tættere med sin far, Nathan. Men By 21 er ikke sådan som Jonah troede den var. Den kolde måde man omgås mennesker og kloner, som var de maskiner og skal behandles derefter. Til sidst bliver den kyniske holdning for meget for Jonah, og han flygter ud af byen, ud til det han mener er bedre og friere. Men denne flugt skal Jonah nu endnu en gang finde ud af hvem han vil være, hvis han da overhovedet vil være nogen.

Bedømmelse:***** (5 stjerner)
Anmeldelse: Jeg ved godt at bog 1 og 2 ikke kan findes her, men jeg arbejder på sagen, men indtil da kan i finde dem her; Golak og Genfødt, egentlig meget gennemført at have en triologi, hvor alle bøger har samme forbogstav, nå men tilbage til hvad jeg egentligt synes om bogen :D
En utrolig god afslutning på en utrolig god serie. Det helt ødelagte land, hvor mutanter og mennesker lever i et uharmonisk forhold. Her, "ødemarken" lever man efter Darwins teori, survival of the fittest, er man fo svag sorteres man fra, og der er ingen nåde. Det er jo faktisk ret klamt at tænke på at dette scenarie kan blive vores fremtid om få århundreder. Jeg synes at hvis en fremtid som denne er en mulighed, så er det nu vi skal stoppe op og gøre noget. Vi kan ikke risikere at radioaktivt forurenet land og små bitte samfund med al magten bliver vores fremtid. Ja, den her bog har virkelig fået mig til at tænke, men det er godt, en god forfatter får sin læser til at overveje situationer.
Også savnet er en stor del af Jonahs liv, hans familie og tilhørsforhold, og det er svært at læse når han begynder at savne. Man får bare lyst til at give ham et stort kram og sørge for at der ikke sker ham noget ondt. Alligevel bliver man så sur på ham, han virker så ligeglad, samtidig går han meget op i, at alle andre ikke må være det. Det har selvfølgelig noget at gøre med alt det han har oplevet i sit forholdsvis korte liv, men I må læse bøgerne for at finde ud af det ;)

Knus
- Bloggeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar