12 november 2013

Weekenden der stod i bøgernes tegn #1

Nu er jeg endelig kommet ovenpå efter en super skøn, dog meget krævende og energislugende, weekend, så nu kan jeg (med en form for overskud i min dag) fortælle om den.

I fredags drog jeg, for første gang i mit liv, mod Bella Center, hvor årets BogForum blev afholdt. Jeg har længe gerne villet deltage, men desværre er der hver gang dukket en hindring op, snøft. Men år var der heldigvis en mulighed, og det var da en super skøn weekend jeg fik mig.


Da jeg var ca. 10-11 år var jeg til et foredrag med Kenneth Bøgh Andersen
og jeg blev så begejstret for ham at jeg begyndte at læse hansAntboy-serie
 (som faktisk er rigtig gode), så I kan nok gætte jer til at jeg glædede
mig til at se ham igen i weekenden

Torsdag aften satte jeg noget lækkert musik og klikkede Bogforums program op og begyndte at udvælge de ting, som virkede som det mest interessante. Bl.a. Kenneth Bøgh Andersen, Morgenthaler og Josefine Ottesen var nogle af de personer jeg rigtig, rigtig gerne ville høre. En anden ting jeg virkelig gerne ville var at høre om kampagnen Danmark Læser, der går ud på at få flere til at læse bøger. Det er jo noget, som jeg synes er en super ide og jeg er da rigtig spændt på hvordan det bliver afviklet rundt omkring i landet.


Alle der holder politiken kender Morgenthaler tegninger og er man lidt
interesseret i kulturlivet i Danmark har nok også set ham blive interviewet
eller deltage i noget. Det har jeg, og jeg var vild med det, derfor var det
meget vigtigt for mig at se ham, da han var på Lindhardt og Ringhofs scene

De forskellige forfattere var super fede og især Morgenthaler og Ottesen imponerede. 
Morgenthaler havde sat sig en mission i sin snak om at fortælle hans holdning til curlingbørnene, noget han og jeg sikkert kunne blive enige om. Han fortalte om hvor vigtigt han synes det er at kunne et håndværk, fx bare at kunne lappe sin cykel, og den skole han var ved at opstarte på Amager (sammen med nogen andre), hvor fokus blev sat på på vigtigheden af at kunne noget mere end det akademiske, for som han pointerede, var det ikke en nedprioritering nærmere et supplement. 
Alt det sagde han på den skønne, humoristiske måde som jo kendetegner både ham og hans makker Wulff, så jeg kunne ikke andet end at blive for det var bare super.


Jeg havde virkelig glædet mig til at se Josefine Ottesen tale om sine 30
forfatterår, for hun er en af mine absolut favorit forfattere overhovedet.
Og hun skuffede da heller ikke, den kloge kvinde.
(Jeg tror vist jeg har fået mig en ny rollemodel)

Jeg fik generelt set rigtig meget forskelligt, og flere af tingene har virkelig givet stof til eftertanke - det er bestemt ikke utænkeligt at der kommer et til flere indlæg med disse ting i fremtiden. Det er også en af de ting der gør at jeg helt sikkert kommer igen næste år, for det er da ikke kun for bøgerne man bør komme (selvom dette primært var min årsag i år), der er så mange ting der giver inspiration og ideer til nye ting. Jeg glæder mig virkelig til at se hvad jeg kommer til at bruge disse ting til.


Yahya Hassan afsluttede Bogforum om søndagen med oplæsning på
Tranescene 1, en ting han klarede rigtig, rigtig godt

For mig var det en rigtig god oplevelse, og selvom jeg har ventet i lang tid så skuffede det ikke mig - hvad med dig? Var du afsted i år og hvis ja, hvad syntes du om det?

- Anna

2 kommentarer:

 1. Åh hvor er det dejligt, du havde sådan nogle gode dage! Det var virkelig også hyggeligt at møde dig derude :')

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde :) og mon ikke, jeg havde virkelig også bare håbet på det (og regnet med det, for hvordan kan det ellers lykkes dem at trække så mange med hver år??)
   - Anna

   Slet