05 oktober 2011

Cirklen

Titel: Cirklen 1: Cirklen (Triologi)
Forfatter: Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
Handling: Hele bogen starter med en, der bliver myrdet, Elias. Elias bor i Engelsfors, Sverige. I byen bor der også seks piger, en nat hvor månen er rød, mødes alle pigerne i en øde park. Pigerne kender kun hinanden af navn, men de kommer til at skulle arbejde meget sammen. De seks piger, Vanessa, Minoo, Ida, Linnea, Rebecka og Anna-Karin, lærer ret hurtigt en ting, cirklen er alt, svaret og hjælpen.
Rating: ***** (5 stjerner)
Fordi: WOW, dette er en af de mest spændende bøger, jeg har læst, jeg var fanget af den alle 524 sider. Hele vejen igennem leger forfattererne med læserens følelser, fordi følelserne er ofte nogle man selv kender, fx følelsen af ikke at være noget særligt, overset. Mats og Sara leger ikke kun med følelserne, de leger også med, hvad man tror om andre. Man får først til allersidst alle svarene, nogle får man undervejs, men det meste besvares til sidst.
Bagsiden står der, som på alle andre bøger, lidt om handlingen, men jeg syntes det er lidt misvisende lad mig citere:

"Stol ikke på nogen andre.
Ikke på jeres forældre eller jeres søskende.
Ikke på venner. Ikke engang på jeres største kærlighed.
Og husk: Cirklen er svaret.

Engelsfors. Smuk navn, dødssygt sted. Omgivet af dybe skove, hvor mennesker farer vild og forsvinder. En nat hvor månen på mystisk vis farves rød, føres seks unge kvinder til en øde, nedlagt park. De har intet tilfælles. De ved ikke, hvordan de er kommet dertil, eller hvorfor de er der. Men uden hinanden vil de ikke overleve."


Det hele passer, men måden det er skrevet giver en forkert stemning. Starten virker lidt som en eller anden kult, men det er det ikke. Og de seks unde kvinder er seks piger fra 1.g. Det giver helt klart en mystisk stemning, og det skal man også give den, når det er en heksethriller. Så der er den meget god, men det giver et forkert billede og en forkert stemning, så hav det i baghovedet hvis I læser den.

- Bloggeren

4 kommentarer:

 1. Sød blog!:-) Håber du vil kigge forbi min.

  //Cecilie - Ceciliestenfeldt.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Ja, gør det ;-) Så god...

  -Bloggeren

  SvarSlet
 3. Overvejer lidt om jeg vil læse den =D Super anmeldelse!

  SvarSlet