27 november 2011

Decemberbogen: Arthur - Kongen I Stenen

1. SØNDAG I ADVENT
Titel: Arthur - Kongen I Stenen
Forfatter: Kevin Crossley-Holland
Handling: 13-årige Arthur lever med sin familie på godset Caldicot i grænselandet mellem Wales og England. En dag får Arthur en sten af en af hans vejleder, Merlin. Merlin siger den er magisk, og at Arthur skal passe godt på den, det vil fx sige at han ikke må fortælle om den til nogen, overhovedet.
Arthur største drøm er at blive ridder, men hans far vil ikke lade ham komme ud som væbner, og kæmpe for landet og kongen kong Richard Løvehjerte.
I stenen er virkligheden en anden, der bygges på mange af legenderne om Kong Arthur
Rating: ***** (5 stjerner)
Fordi: En fantastisk cross over-bog, historierne om kong Richard og Arthur kommer til live på den smukkeste vis, man bliver helt betaget af den fantastiske fortælling om drengen Arthurs liv, men også stenens Arthur, for nogle af legenderne kender man, og nogle er helt nye for en. En fantastisk detalje er; det walisiske perspektiv man får med bedstemoren(Nain) og moren(Helen) på Caldicot, der begge kommer fra Wales.
Gennem hele bogen vender man hele tiden 180°, fordi det man troede der var rigtig, slet ikke passede. Men det nye passer alligevel på bedste vis.
Kort sagt; en utrolig vellykket bog.

- Bloggeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar