07 november 2011

Sølvhesten

Titel: Sølvhesten - Historien Om Katriona Teresadatter
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Handling: Katriona - eller Kat som hun bliver kaldt - lever på Ranukelkroen i Tre Dale. Hendes mor, Tess, ejer kroen og sammen med Kats stedfar Cornelius styrer hun kroen. Da kroen ikke er særlig stor, må alle hjælpe til. Efter Kats storebrødre er flyttet, må Kat hjælpe til i stalden, selvom det egentligt ikke er et job for kvinder/piger.
En dag kommer der en rytter til kroen, det er en kvinde, hvilket er maget usædvanligt, det er ofte mænd der rejser rundt, da mænd ikke må eje noget. Det mest usædvanlige er hendes hest, den er sølvfarvet og har gule rovdyrøjne. Kat er rigtig interesseret i hesten, og til sidst vælger hun at ride på den, selvom godt ved at hun ikke må. Da Kat vender tilbage til Ranukelkroen, står rytteren og Cornelius og venter på hende. Da Cornelius vil straffe Kat for hendes ulydighed, kommer sølvhesten hende til undsætning, den skubber ham væk.
Da rytteren senere tager afsted, giver hun Kat en sølvmønt med en hest på. Hesten ligner rytterens hest. Mønten og rytteren giver Kat en masse at tænke på.
Rating: ***** (4 stjerner)
Fordi: Selvom den nok er henvendt til et lidt yngre publikum end jeg, er den alligevel en af mine yndlingsbøger. Jeg kan ikke stå for en kvinde/pige, der tør kæmpe sine kampe, og ved hvad hun vil. Det er nok heller ikke uden grund at Lene Kaaberbøl er en af Danmarks største forfattere, hun er jo rigtig dygtig. Ikke at det kommer som nogen overraskelse, da jeg har læst flere af hendes bøger, bl.a. Skammerens Børn og Skyggeporten.
Sølvhesten fortæller også om svigt og de følelser en pige på Kats alder går rundt med. Man kan nemt forstå hende, og også nemt blive irriteret på hende, men man kan ikke andet end elske hende og bøgerne.

- Bloggeren

1 kommentar:

  1. fin blog :)

    xoxoxo
    Patrick Pankalla
    http://patrickpankalla.blogspot.com/

    SvarSlet