22 maj 2012

Tavs Tale

Titel: Tavs Tale
Originaltitel: Speak
Forfatter: Laurie Halse Anderson
Forlag: Gyldendal

Handling: Vi møder Melinda på første skoledag på Syracuse High, på hendes første skoledag. Hun vil for alt i verden virke sej og ikke blive betragtet som en outsider. Vi finder hurtigt ud af, at der er mere end bare at være populær, der tynger. Før sommerferien havde Melinda venner, nu, efter ferien, er der ikke en af dem der vil tale med hende. Hun hentyder flere gange til noget der skete under festen, der er skyld i at hun nu lider. Men vi får det ikke at vide.

Bedømmelse: ***** (5 stjerner)
Anmeldelse: Laurie Halse Anderson er en af de forfattere, der bryder med tabuerne, på en måde så alle kan følge med, selv folk, der aldrig har været udsat for noget af det, karakterene i bøgerne har, det kan både læse i denne bog og i Vinterpiger. Den måde der hele tiden hentydes til hvad der skete under festen, uden man får det fortalt, i hvert fald ikke før til sidst.
Man føler virkelig med Melinda, og alligevel kan man ikke lade være med at blive gal på hende over hendes passivitet. Hun har selvfølgelig været udsat for en traumatisk hændelse, og end ikke hendes forældre taler med hende i hverdagen. Så jeg kan på det punkt godt forstå passiviteten, men at skulle følge den igennem en hel bog, det kan godt blive lidt meget.
Alligevel kan jeg ikke fjerne en stjerne for det, for den er så gennemført godt skrevet og opbygningen er og gennemført.
Det var helt klart en nydelse at læse den.

- Bloggeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar