25 juli 2012

Kniven

Titel: Ainshas Historie 1: Kniven
Forfatter: Karen Skovmand
Forlag: Gyldendal

Handling: Ainshas barndom foregik to steder; i hytten ved søen og i borgen i bjergene. I de første år levede Ainsha sammen med sin mor i en hytte ved Nikita-søen. Efter nogle år kommer hendes far og henter hende med sig hjem til borgen Ealinn Meald, i den tro at hun er en dreng. Det finder han hurtigt ud af, at det er hun ikke, men får på trods af det lært hende at kæmpe og hvad hun ellers skal bruge i fremtiden.

Bedømmelse: ***** (3 stjerner)
Anmeldelse: Der er vist ikke blevet læst særligt meget korrektur på den bog, det var noget af det første, jeg opdagede, da jeg begyndte at læse. Der mangler både ord og især tegnsætning. Hvis man ved, hvad man skal kigge efter, kan man se det overalt, og det er meget distraherende for læsningen.
Historien er rigtig god, det bare ærgerligt at en så vigtig del af indholdet er blevet sparet væk. Nå, men i hvert fald er historien rigtig god, og Ainsha er en ret sej kriger, ikke dræber, men kriger.

En anden ting jeg opdagede var bagsiden, på den står der:
    "Vi har tre fantasydronninger: Josefine Ottesen, Lene Kaaberbøl og nu Karen Skovmand."
Jeg syntes ikke man kan sammenligne Josefine Ottensen og Lene Kaaberbøl, som er så meget mere erfarne og har skrevet mere end tre bøger. Jeg vil dog ike nægte at Karen Skovmand en dag vil komme i samme "kategori" som dem, for hun er god, det vil jeg slet ikke benægte, men hun er bare ikke som Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl, endnu.

- Bloggeren

2 kommentarer:

 1. Hey bloggeren endnu en anmeldelse fra den bog-glade pige ;)
  uhhh ingen stjerner ligefrem? syns ellers altid at du anmeldte godt om de bøger du nu end læste...

  men ville lige høre om skolen er begyndt for dig igen? og og og... så lige om du kender en eller anden spændende bog, sådan a la.. hmm virkeligheds agtigt, hverdags liv, med hverdags problemer agtigt ...

  SvarSlet
 2. Proforma!!!! har linked en anmeldelse, så du kan læse om det er noget ;)


  http://bloggerens-blog.blogspot.dk/2012/03/proforma.html

  Ingen stjerner, det må være en fejl, der nu er blevet rettet ;)

  SvarSlet