11 januar 2013

Specials


Titel: Specials (Uglies-serien 3)
Forfatter: Scott Westerfeld
Forlag: People's Press Jr.

Spoiler Alert!
Handling: Endnu en gang er Tally blevet ændret, hun er nu blevet en af de frygtede Særlige, en helt nyoprettet gruppe; Cutterne. Deres opgave er at opspore "The New Smoke" og derefter udslette den. De skal kort sagt udslette alle tegn på oprør og en anderledes livstil end den, der leves i Tallys by.
For Tally er det selvfølgelig ikke kun den ene kamp, hun skal udkæmpe. Der er også en indre; skal hun være loyal over for sin gruppe og være med til at udslette den by og de mennesker, hun tidligere har elsket. Eller skal hun kæmpe mod sin gruppe og redde David, hans familie, venner og den by han elsker og vil kæmpe for. I denne bog skal Tally for alvor finde ud af hvem hun er, og hvad hun skal kæmpe for, hvis hun da skal kæmpe.

Bedømmelse: ***** (5 stjerner)
Anmeldelse: En vild afslutning på triologien om Tally Youngblood. Men det er som om hun forsvinder mere og mere, bliver til en slags robot. Hun forsvinder næsten bag alle de gadgets der dukker op i bogen. Hele tiden har hun en lille ting der kan hjælpe hende, hun virker fuldstændig uovervindelig, og det er ligemeget hvilken situation hun er i. Efter min mening er det faktisk lidt ærgerligt, også selvom jeg altid kritiserer bøger med for usikre hovedpersoner. Personligt synes jeg at hovedpersonen skal have en form for balance mellem usikkerhed og uovervindelighed. Med en alt for sej karakter er der ingen tvivl om hvad en bog vil ende med, og det er ærgerligt :(
Når man læser den bliver man sikkert guidet igennem, man bliver taget i hånden. Og der bliver sørget for at man ikke forsvinder ud af et sidespor i alt for lang tid, og man roligt bliver ført tilbage til hovedstien igen. Og det er sådan det skal være, en rød tråd der hele tiden holder det hele sammen. Og en fin slutning, er passer rigtig fint i forhold til hvem hovedpersonen er.
Jeg synes at hele triologien har været skøn at læse og jeg glæder mig til at se hvordan filmen kommer til at blive.

- Bloggeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar