23 juni 2013

6

Titel: 6
Forfatter: Ronnie Andersen
Forlag: Høst & Søn

Handling: Charlis mor er lige død. Selvmord. For Charli betyder det mange flere følelser, som han gemmer væk så ingen skal se dem. Han i et forsøg på at gemme på følelserne prøver han at holde alle andre på en tilpas afstand fra hans indre.
For Charli er det bedste musik og tegning - tegning på to måder; hans egne tegninger og tegneserier. Han har endda bygget hele sit eget sprog op omkring sproget i hans yndlingstegneserier, Vakse Viggo er især en af dem der går igen for det meste.
En anden besættelse han har er tal, og der er primærtet tal har han et helt specielt forhold til; tallet 6, deraf også titlen. Charli bruger tallet som en form for hjælp til at komme gennem livet. På alle mulige måder, han er et matematisk geni, for han helt almindelige ting til at give tallet 6, og for almindelige mennesker, her regner jeg mig selv som en af dem, så kan det nogen gange godt være lidt svært at følge med.

Bedømmelse: ***** (3 stjerner)
Anmeldelse: Nogen af jer kan måske huske, at jeg, tidligere i år, lagde en top 10 ud der handlede om bøger, jeg vil læse i år/foråret, og denne bog var en af dem. Hvis i kan huske dette, kan i vel også huske at jeg skrev at min største grund var, fordi en af mine venner syntes, jeg skulle læse den. Og nu har jeg gjort det. HURRAAA!! Jeg er bare god hva?
Okai så, tilbage til selv bogen, som forresten er rigtig god. Jeg har bare et problem med Charli, jeg synes han er, for at sige det lige ud, røvirriterende. Det er jo nok egentlig i bund og grund, fordi jeg synes, at han mangler empati overfor sine omgivelser. Og han omgiver sig selv med en boble som ingen helt kan briste.
Jeg synes især det at have empati for folk er en utrolig vigtig egenskab som man skal værne om. Og det er nok derfor, at jeg har det rigtig svært med folk der mangler det. Men når det så er sagt, kan en af grundene til at der ikke er så meget at finde i ham lige på dette tidspunkt måske ligge i hans mors selvmord. Det kan gøre noget ved selv den stærkeste personlighed. Så måske er det mere en måde at vise Charlis måde at håndtere sorg på end egentlig at vise hans personlighed. Hvis det er sådan, og det regner jeg med, så er det faktisk en rigtig god måde at gøre det på.
Og nu, til en næsten helt anden ting. Nemlig hans besættelse af tallet 6. Som jeg nævnte i resumeet så har han en ting for tallet 6 og det har Ronnie Andersen afspejlet i måden han har bygget bogen op på. Der er 6 sider i hvert kapitel. Der er 36 (6 • 6) kapitler. Og hvad kan vi udlede af det, jo altså, der har været en forfatter ind over den her bog, der har vidst hvad han har lavet. Og det kan jeg jo godt li'.

- Anna

Ingen kommentarer:

Send en kommentar