07 januar 2014

Spiderwick fortællingerne

Titel: Spiderwick fortællingerne 1-5
Originaltitel: The Spiderwick Chronicles
Forfatter: Holly Black (Tekst) og Tony DiTerlizzi (Illustrationer)
Forlag: Gyldendal

Handling: Tvillingerne Jared og Simon Grace flytter fra New York til tante Lucindas gamle, faldefærdige hus i en lille by sammen med deres mor og storesøster Mallory. Jared går på opdagelse i huset og finder en underlig bog, der beskriver alle mulige forskellige slags væsner der kun burde findes i eventyr. Men langsomt som der sker flere underlige og uforklarlige ting i huset bliver de tre børn klar over at væsnerne er virkelige, og de bliver nødt til at finde ud af hvad de skal gøre ved det, for ikke alle er lige venlige.

Bedømmelse: ***** (3 stjerner)
Anmeldelse: Det er slet ikke første gang jeg har læst bogen, men det er dog nogle år siden jeg sidst har åbnet en af bøgerne. En blanding af nostalgi og god historie gør at jeg altid har kunne lide historien, og denne gangs læsning var da heller ikke skuffende, selvom det tydeligvis er til en yngre målgruppe. Og da jeg nåede til bog 2 kunne jeg rigtig mærke hvordan jeg blev gladere over bogen, især fordi mere af det univers der skildres i Spiderwicks Felthåndbog præsenteres, især fordi bog 1 mest af alt var en indledning til selve historien. Og samtidig blev jeg også mere og mere glad over at se de rigtig fine tegninger der pryder flere af siderne i bøgerne. Det er bare ærgerligt at tegninger ikke helt stemmer overens med handlingen.
Hver eneste bog lægger helt utroligt meget op til den næste både med en rigtig åben slutning og en appetitvækker til aller sidst. Det kan jo også være meget godt, men jeg synes nu at bøgerne er for korte og kunne med fordel samles til én, for bøgerne er næsten for korte.
Så det er nok mest glæden ved gensynet og selve ideen der hiver bedømmelsen op, og det har jo nok noget at gøre med at målgruppen er mere 12 år end 17 år
- Anna

1 kommentar:

  1. Jeg har selv kun læst den første i rækken, men det var virkelig en skøn læseoplevelse.

    SvarSlet