19 september 2014

At se den første udgave


Som jeg tidligere har nævnt var jeg en tur på Natural History Museum i London. Det var en tur der gjorde museet til at mine yndlinge i hele verden. En er grundene er den del af udstillingen der hedder Treasure Cadogan Gallery. Her kan man finde alle mulige sjældne sager, fx et dronteskelet og et æg fra en kejserpingvin. Dog var det ikke disse sager der for alvor fangede min opmærksomhed. Nej, det var synet af en gammel bog i et glasmontre. Først undrede det mig en del at se en bog sammen med alle dyrerester, som man vel kan kalde det, men da jeg langsomt nærmede mig og kunne læse, hvad det var forstod jeg pludselig. Det var den første udgave af Darwins 'On the Origin of Species'. Ved opdagelsen af hvad det var blev jeg pludselig helt målløs og kunne ikke rykke mig. Det var simpelthen ufatteligt for mig at se på noget som har været med til at bygge min verdensopfattelse. Og som bogelsker var det helt fantastisk at se den første udgave af denne bog.
Selv nu, flere uger efter oplevelsen kan jeg ikke lade være at smile lidt ved mindet om det, og ved I hvad? Det er faktisk rigtig rart.Hvad med jer, har I nogensinde oplevet noget der helt bogstaveligt har gjort målløse? Eller måske har I også set noget så berømt som denne bog og reageret på en måde i ikke havde forventet?

//Anna

4 kommentarer:

 1. Da jeg besøgte Frederiksborg Slot havde jeg en meget lignende oplevelse. Der stod jeg pludselig foran original manuskriptet til Jammers Minde af Leonora Christine, som jeg tilfældigvis havde læst kort tid inden. Det var en helt speciel oplevelse! :)

  SvarSlet
 2. Åh, sikke en æresfrygt. jeg ville elske at stå lige overfor et ægte manuskript af så stor betydning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også ret vildt, desværre var jeg lidt skuffet over at bogen ikke var åben. Men taget betragtning af hvor skrøbelig den er, så er det vel meget forståeligt.

   Slet