18 juli 2015

Bibliopolium - Watermark Books


Jeg har været i en del lækre boghandlere gennem de sidste par år og på et tidspunkt slog det mig at det ville være en super god ide at dele disse skattede steder med andre, der er lige så bogglade som jeg. Derfor kom jeg på Bibliopolium (lat. boghandel). Ca. en gang om måneden vil jeg vise en ny boghandler frem enten fra København eller udlandet - nogle gange vil det blive oftere, andre gange sjældnere.
Endnu en gang bliver det londoniansk. Butikken er Watermarks Books og den befinder sig på King's Cross.

Når man bevæger sig ind butikken mødes man med en mærkelig fornemmelse; en blanding af den travlhed der er så kendetegnende for et hvert knudepunkt i den offentlige transport og så en mere rolig fornemmelse som altid er til stedeværende når man bevæger sig mellem hylder proppet med bøger. Problemet med denne blanding er at fornemmelserne bliver til et miskmask af følelser indeni og man føler sig presset til at finde sig en bog og så skynde sig ud igen. Måske er det også meningen taget placeringen i betragtning? Det ved jeg ikke. Jeg ved bare at jeg ikke brød mig om at være der og tog hurtigt flugten (mod Harry Potter-merch-butikken der i befinder sig et sneglegylp derfra og derved gør hele turen fra hostel til togstation det hele værd).5 kommentarer:

 1. Jeg havde det på præcist samme måde. Jeg købte absolut intet derinde. Jeg synes altså at der skal være stemning i en boghandel. Og en følelse af, at man kan sidde på gulvet og kigge en bog igennem. Da jeg var Watermarks på King's Cross havde jeg bare følelsen af at være i vejen.

  SvarSlet
 2. Jeg kan nu så godt lide den boghandel. Den er hyggelig og intim. Jeg synes jeg har hørt noget om, at den skal lukke?

  SvarSlet
 3. Jeg har også den der fornemmelse af bare at være i vejen - jeg tror virkelig at der er tale om et problem med placeringen ift. butikken. Eeh. Men det er da godt at det ikke er alle der har det på den måde, Anne Nikoline :)

  SvarSlet
 4. Der har jeg aldrig været, og hvor er det ærgerligt, at man føler, at man er i vejen, aldrig en god ting for en boghandel. Jeg har kun været på King's Cross enkelte gange, og jeg har faktisk ikke engang været i Harry Potter butikken, det tror jeg dog, at jeg skal næste gang :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis, det er nemlig rigtig øv! (Og wauw, hvor skal du bare besøge den, men gør det uden for højsæsonen ellers er butikken ulideligt fuld af turister...)

   Slet