03 september 2015

Alice's Adventures in WonderlandTitel: Alice's Adventures in Wonderland | Forfatter: Lewis Carroll | Forlag: Penguin English Library
| Udgivelsesår: 2012 (først udgivet: 1898) | Sidetal: 288 |

Alice følger efter en hvid kanin og falder ned gennem et hul. Herfra bliver det, som Alice selv beskriver det; "mystikere" og "mystikere".

Jeg har altid haft en hang til eventyr-genren. Der er et eller andet dybt magisk og meget smukt over den og man kan ikke andet end at smile over forfatterens underfundige fantasi. På trods af min forkærlighed til genren har jeg aldrig oplevet Carrolls magi før nu, hverken litterært eller Disney's tegnefilm fra 50'erne - kun Tim Burtons smukke, vilde og overdådige udgave.

Sproget er noget ældrere i stilen i forhold til hvad jeg er vant til at læse, men efter kort tid bliver man vant til det, da selve sproget er intuitivt - meget modsat handlingen. Hvilket er godt for ellers ville det blive for svært at forstå hvad der foregik, da Wonderland virker som et sted hvor alle er på en eller anden form for trip, eller måske er det kun Alice? Det er jo kun hende der har spist og drukket noget (...). Samtidig virker det hele også ekstra skørt fordi Alice symboliserer mange af de værdier der gjorde sig gældende i den tid hvor bogen blev skrevet. Og i det at hun (og læseren) bliver kastet ud i noget så nyt og fremmed virker hun endnu mere småstiv fordi hun nemlig repræsenterer en så stor kontrast til Wonderland. Og det er fantastisk!

Generelt set var jeg vild med at læse bogen, for hvert eneste vendte side betød endnu et særligt eventyr som overgår en hver forestilling og man når ligesom til et punkt hvor man bare accepterer alt det skøre og vanvittige der sker på Alice's eventyr. Og jeg ved da også hvad jeg skal have nu hvor jeg er færdig med at læse den rigtige historie; nemlig at se Disney's og Tim Burtons film. For jeg vil have mer, mer, mer!

✬ ✬  ✬ 

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker virkelig også Alices eventyr, i alle tænkelige udgaver :) Disneys tegnefilmsklassiker er også noget så fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg burde nok tage mig sammen og se den så - for det har jeg ærligt talt stadig ikke gjort...ups....

   Slet
 2. Alice i Eventyrland er fantastisk, og der er bare altid et guldkorn at finde i den, uanset hvor ofte man læser den. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihihih, det tror jeg gerne! Hvor ofte har du egentlig læst den? (Jeg håber det er mange gange, for så har jeg langt flere guldkorn at glæde mig til. Hurra!)

   Slet
 3. 'Alice i Eventyrland' er simpelthen bare skøn! Det er dejligt at du havde sådan en positiv læseoplevelse! :)

  SvarSlet