25 september 2015

Bibliopolium - Hatchards

Jeg har været i en del lækre boghandlere gennem de sidste par år og på et tidspunkt slog det mig at det ville være en super god ide at dele disse skattede steder med andre, der er lige så bogglade som jeg. Derfor kom jeg på Bibliopolium (lat. boghandel). Ca. en gang om måneden vil jeg vise en ny boghandler frem enten fra København eller udlandet - nogle gange vil det blive oftere, andre gange sjældnere.
Endnu en gang bliver det londoniansk. Butikken er Hatchards på 187 Picadilly - midt i hjertet af London (og nu også hos mig).

Okay, lad os starte med et spørgsmål. Er jeg den eneste der er ved at falde i svime over mængden af bøger og tanken om varm kakao kombineret med frit valg fra alle de hylder? Det håber jeg ikke, for så er I gået forkert.
Lad mig derefter sige at det kan godt være at Waterstones ejer den største boghandel på Picadilly (og Europa), men på trods af størrelsesforskellen er der ingen tvivl om at Hatchards på alle måder er mere et besøg værd. For det første er det en af Londons ældste boghandlere samt kongelig hofleverandør (hvilket vist kan tænde en hver royalist, hihi). Efter min mening er det også London fineste og bedste - efter min mening, hvilket også betød at jeg blev der i langt længere tid end jeg egentlig behøvede, fordi der bare var så dejligt. Lad mig forklare:

Det første du ser når du træder ind fra gaden er en masse bøger der befinder sig på smukke gamle møbler, både borde og reoler, derudover holder resten af butikken sig også til dette ældrere look. Med snoede trappegelændre, tæppebelagt gulv og lamper som taget ud af en historiebog (som selvfølgelig kan findes i en af deres bøger blandt faglitteraturen). Som om dette er nok, så var stemningen vildt rar. Det er som om Londons travle gader forsvinder og man bliver suget ind i en helt anden verden i det øjeblik man træder ind ad døren. Og det giver i den grad ro til at vandre rundt i sin egen lille bogboble og udvælge de bøger man helst vil have. Og uuuuh hvor jeg var vild med det! Jeg tror aldrig at jeg har været så glad for regn som jeg var da jeg gik rundt i Hatchards, for det gav mig en god grund til ikke at forlade boghandlen til fordel for resten af min gåtur i indre London. For åh, hvor var det en dejlig boghandel!

Jeg har et tip til jer hvis I vælger at besøge den. Gør som med alt andet turistsæsonshopping i indre London, gør det tidligt på dagen, og helst en hverdag - for så undgår du BÅDE indfødte samt turister og har selv berygtede butikker som Topshop og Primark (begge på Oxford St.) næsten for dig selv.


4 kommentarer:

 1. Eeeep! Hvor er den boghandel dog gudesmuk! Jeg elsker det rustikke udseende, der bare fuldender den magiske følelse fuldt ud!
  Den er skrevet på listen over steder, jeg gerne vil se! :')

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt! Det er helt klart et besøg værd!!! :D

   Slet
 2. Ååååh - det er jo bookporn det der :D
  Den ser vel nok skøn ud - den må jeg huske, når jeg en dag skal til London igen.

  Mvh.
  www.denlillebogblog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Lov mig det! Den er bestemt et besøg værd!! ^_^

   Slet