15 januar 2012

Katsas fortælling

Titel: Katsas fortælling
Forfatter: Kristin Cashore
Handling: Katsa er taletian, det er et menneske med en helt specielle gave, en speciel ting som han/hun er rigtig god til. Det kan være alt, man kan være god til at fægte, stå på hænder eller klatre i træer. Katsa er en fantastisk dræber.
Det hele startede da hun var barn. En onkel var kommet på besøg, han var klam, kiggede på alle pigerne. En dag blev opmærksomheden rettet mod Katsa, han rakte ud mod hende, og før hun vidste af det lå han død på gulvet. Et velrettet slag på næsen, der fik nogle knoglesplinter op i hjernen, SLAM, og han var død. Efter denne episode, er Katsas job at dræbe i kongens navn.
Rating: ***** (4 stjerner)
Fordi: Hun er uovervindelig. Der er ingen der kan slå hende i nogen slåskamp, og det er jo i sig selv noget specielt. Man skulle tro, at hun følte sig bedre end andre, og alle ville være venner hende, fordi hun var så tæt på kongen. Men faktisk er lige præcis modsat. Hun har en lille gruppe venner, der bl.a. indeholder landets prins og hans assistent, spionchefen og en godsejer.
Det er spændende at læse om denne fantastiske skabning, der kan dræbe enhver, hun ønsker. Og som kæmper en kamp for at blive accepteret ved hoffet.
Jeg var limet fast til bogen, imens jeg læste den. Der er nogle ting der skulle give chok-effekt når man læser det, men desværre, synes jeg, at man allerede nogle sider inden opdager hvad det er, og bare får det bekræftet lidt efter. Det er lidt ærgeligt, men det holder alligevel en til bogen, for man skal jo liige tjekke om man har ret.

- Bloggeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar