28 januar 2012

Løbeild


Advarsel dette er The Hunger Games 2, videre læsning kan afsløre handling og afslutning af bog 1!


Titel: Løbeild (The Hunger Games 2)
Forfatter: Suzanne Collins
HandlingFor mange år siden eksisterede Panem ikke, det var før alle naturkatastroferne, før i tiden hed Panem Nordamerika. Da ressourcerne var ved at slippe op i verden, begyndte stridighederne om de sidste for alvor at blusse op. Nogle dele af Nordamerika valgte at slå sig sammen, og sammen skabte de Panem. Panem var delt op i 13 distrikter og Capitol, Panems hovedstad. Hvert distrikt var delt op efter hvad deres eksport var. En dag opstod der oprør mod Capitol. Som svar på oprøret blev distrikt 13 og dets indbyggere udslettet, og dødsspillet bliver indført. Et tv-show ud over det sædvanlige. 24 tilfældige unge, en dreng og pige fra hvert distrikt, bliver udvalgt til at spille med i et spil hvor der kun er en vinder og præmien er penge, berømmelse og livet. Taberen dør.
Kattua er kommer tilbage, efter at have vundet Dødsspillet. Hun har Peeta med hjem, hendes såkaldte kæreste, som  vandt sammen med hende, fordi de pressede spillets "ledere" til det.
Panems folk ser dette som en oprørsk handling, og mange mennesker vælger at gøre det samme som Kattua, gøre oprør. Især i nogle distrikter er der mere oprør end i andre. En dag kommer præsident Snow til Kattuas hus, og tvinger hende til at hjælpe ham med at mane oprøret til jorden, ved at få det til at ligne en desperat handling fra to elskende.
Rating: ***** (5 stjerner)
Fordi: Når man har læst første side skal man også læse anden side og tredje side og fjerde side, det er, som man siger på engelsk, it's such a page turner, hvilket ikke kunne være mere sandt.
Sproget er levende, og ordene godt valgt. Og den er så grebende at selv når man ikke læser den, har man den i tankerne, for hvad sker der næste gang man læser, og hvornår har man tid til at læse igen?
Kattua er også nem at holde af lige meget hvor dumme de ting hun gør, kan man ikke lade være. Selvfølgelig bliver man irriteret på hende i sådanne tilfælde, men man kan stadig lide hende, for hun er så oprigtig og skøn i stort set alt havd hun gør.

- Bloggeren

1 kommentar:

 1. Den må jeg hellere se at læse siden jeg også har læst den første i serien :)<3
  Du må gerne tage et kig forbi min blog.

  Knus!
  www.claralp.blogspot.com

  Ps. er fast læser :))

  SvarSlet