21 januar 2012

Flammes fortælling

Titel: Flammes fortælling
Forfatter: Kristin Cashore
Handling: Smukke Flamme, monster Flamme, monstersmukke Flamme. Flamme har arvet alt fra sin far, lige fra hendes skønhed til hendes evne til at styre andres vilje. Efter hun blev født, flyttede hendes far hende ud i et hus langt fra hovedstaden. Han kom selv på besøg, og lærte hende alt han mente, hun ville få brug for.
Flammes far er kongens nærmeste, de to bruger mange penge på fester, mens alle andre må leve i fattigdom, og i konstant frygt for at blive røvet. Det er sådan Flammes far og kongen efterlader landet, da de dør.
Flamme lever egentlig et meget almindeligt og roligt liv, eller hvad man nu skal kalde det, når hun en gang om måneden må være under overvågning, så hun ikke bliver angrebet af andre monstre.
En dag kommer prins Brigan, han ønsker, at hun kommer med ham til hovedstaden, så hun kan hjælpen ham og hans søskende. Det møde vender alting på hoved, Flamme bliver presset til at gøre ting, hun normalt ikke kunne have forestillet sig, hun ville gøre.
Rating: ***** (5 stjerner)
Fordi: En meget gribende historie om en ung pige, der mangler en hel del selvtillid og en rigtig ven hun kan tale om alt med. For hvor er der meget Flamme holder for sig selv, og hvor er der mange undertrykte følelser. Hun har så dårlig samvittighed over et eller andet, men man under hende alt godt lige meget hvad hun har gjort.
Kristin vælger at starte historien i in medias res, hvilket giver læseren, i dette tilfælde; mig, lyst til at læse mere for at finde ud af hvem denne karakter er, og hvad hendes betydning for denne fortælling er.
Endnu en gang har Kristin Cashore gjort det, og ja, den bliver ikke værre på en regnverjsdag. Jeg vil dog foreslå, at man læser Katsas Fortælling før man begynder på denne, Flammes fortælling er nemlig en "selvstændig" fortsættelse af Katsas Fortælling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar