12 maj 2013

Quidditch Through The Ages

Titel: Quidditch Through The Ages
Fiktiv Forfatter: Kennelworthy Whisp
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Bloomsbury

Handling: Og her har vi så bogen om alt det du vil vide om Harry Potters yndlingssport, Quidditch. Til at starte med er der en kort redegørelse om tidligere udgaver af spil på kosteskaft og udviklingen af kosteskaftet. Og så er der en god længde om alt muligt quidditch-halløj, såsom forandringer, regler, hold, gennemgang af bolde - alt muligt.

Bedømmelse: ***** (4 stjerner)
Anmeldelse: Jeg havde to ting, jeg følte mig som, da jeg læste bogen. For det første følte jeg mig som et rigtig Potterhead, en af dem der bare SKAL læse alt, hvad der kan læses om Harry Potters univers. Og meget passende i forhold til første følelse så er nummer to; jeg følte mig som Harry Potter. Eller i hvert fald som en heks der er en del af J. K.'s univers.
Som den slags bog som den her er, så lever den godt op til forventningerne. Efter min mening rigtig godt. Bogen indeholder jo stort set alt, hvad man kan tænkte sig at vide om quidditch. Men også ting der måske ikke rigtig er relevant, eller nok mere; der ikke er så interessant. Nogle af passagerne kan godt blive lidt tungt, da det jo er en fagbog. Alligevel lykkes det Rowling at holde opmærksomheden gennem hele bogen, for selvom den nogle gange er tung, er det jo stadig helt vildt spændende at læse om alle potterheads yndlingssport.
Og så en lille bonusviden om bogen: Quidditch Through The Ages er skrevet som en støttebog for Comic Relief, dvs at for hvert salg går noget af beløbet til Comic Relief. Comic Relief er en organisation, der arbejder for at bekæmpe fattigdom.

- Anna

4 kommentarer:

 1. Jeg elsker den her bog. Mest af alt fordi den så tydeligt illustrerer, hvor detaljeret og dybdegående Rowlings fantasi er. Hun har virkelig udtænkt sit fiktionelle univers ned til mindste detalje - og hold da op, det er gennemført.

  Og du har helt ret i, man nærmest føler sig som en Hogwarts-elev, når man læser den. Og det er en fantastisk følelse på den måde at kunne tage del i sin yndlingsfortælling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er helt enig. Man bliver bare helt igennem glad når man sidder mit i sin yndlingsfortælling :D

   Slet
 2. Jeg synes det er så fantastisk, at Rowling har lavet så gennemført et univers, at hun faktisk også har lavet fagbøger! Hvem der bare kunne nøjes med at læse bøger om quidditch på sit studie, så ville livet som studerende dælme være en leg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis, jeg ville i hvert fald stå forrest i køen til hogwarts-studierne :)

   Slet