10 marts 2015

Top 10 Tirsdag - Anbefalinger til London-lovers

Top Ten Tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne og denne uges emne er ti boganbefalinger for London-lovers som mig selv. Om du bare elsker byen og er vendt tilbage utallige gange, har planer om at flytte dertil permanent eller har et lækkert hjem på den anden side Nordsøen, så er dette bøger for dig.1. Rivers of London af Aaronovitch
Covent Garden. 
Politibetjenten Peter Grant er en smule håbløs til hans job, indtil han opdager et overnaturligt London gemt midt i den rigtige, fyldt med spøgelser, hekse og vampyre. Han finder sig selv tildelt i en gren af Met, der overvåger dem.


2. Bleak House af Charles Dickens
Chancery Lane.
Denne bog betragtes som Dickens bedste roman, fyldt med levende beskrivelser af det victorianske London, i særdeleshed Chancery Lane og Holborn.

3. Mrs. Dalloway af Virginia Woolf
Westminster.
En dag i Clarissa Dalloways liv mens hun gør sig klare til at være værtinde til en sammenkomst i hendes velstående hjem i Westminster og samtidig overvejer emner som klasse, samfund, sexualitet, politik og kærlighed.


4. Tunnel Vision af Keith Lowe
London Underground.
Aftnen før han bryllup vædder Andy om hvorvidt han kan rejse gennem hver eneste Underground-station i løbet af én dag. Hvis dette fejler, vil han ikke kunne få de Eurostar-billetter han skal bruge for at komme til hans bryllup i Paris.

5. The Night Watch af Sarah Waters
St. Paul's.
Bogen bevæger sig tilbage i tiden fra fire karakterers efterkrigsliv og slutter med deres krigstidsbedrifter i 1941. The Night Watch bevæger sig rundt i London og giver både et overbevisende fremstilling af byen under krigstiden og om dem der er tvunget til at rejse gennem den i al hemmelighed, ikke på grund af krigen, men for kærlighed.


6. Neverwhere af Neil Gaiman
Angel.
Da den unge forretningsmand Richard Mayhew redder pigen Door's liv, finder han sig selv smidt ind i subterrænet London Below, en by under byen, fyldt med fantastiske væsner og steder der på en tid både er kendte og alligevel underligt ukendte.


7. Brick Lane af Monica Ali
Brick Lane.
Monica Alis Booker-favoriserede debut tager sit navn og indstilling fra gaden i centrum af East Londons bangladeshiske samfund, da 18-årige Nazneen flytter til London fra Bangladesh for at gifte sig en ældre mand.


8. Londoners af Craig Taylor
Buckingham Palace.
Taylor interviewede 80 Londonere til at male et mundtligt portræt af byen, fortalt af de der bor og arbejder her - fra togoplæseren til Buckingham Palace-vagten


9. Absolute Beginners af Colin MacInnes
North Kensington.
En ung fotograf krydser verdnerne i det vestlige London; rock and roll-musik, italienske scooters, kaffebarer og smart tøj - det der senere vil blive kendt som mod-kulturen.

10. London af Peter Ackroyd
London.
Den definitive biografi om London, fra romersk begyndelse til moderne tider.

4 kommentarer:

  1. Sikke mange spændende bøger, der er lige nogle bøger, der er skrevet på læselisten. Elsker London :)

    SvarSlet
  2. Åh, London er kærlighed, og det er 'Neverwhere' bestemt også <3

    SvarSlet
  3. Har lige været i London og så reklamer for 'Rivers of London' i busserne - den lyder interessant!

    SvarSlet