24 februar 2015

Top 10 Tirsdag - Heltinder

Top Ten Tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne og denne uges emne er mine ti (læs: syv) favorit heltinder. Før jeg begynder på min liste føler jeg det er nødvendigt at specificere hvilken definition jeg har valgt at følge.
En kvinde, der beundres for hendes mod, fremragende bedrifter eller ædle egenskaber.

1. Katniss Everdeen
The Hunger Games-triologien. Jeg synes egentlig Katniss er et stædig og forstokket pigebarn, men det faktum at hun "ofre" sig for sin lillesøster på grund af den store kærlighed Katniss nærer til hende, synes jeg er utrolig smuk og respektere jeg ekstremt meget.

2. Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømp-historierne. Ofte bliver Pippi overset til fordel for unge piger fra nyere litteratur, men Pippi er jo faktisk en af de sejeste piger man kan finde. Selvom hun da bestemt også kan være anstrengende, er hun i bund og grund en af de allermodigste og ædle piger der er finde.

3. Hermione Granger
Harry Potter-serien. I mange år var Hermione mit helt store idol, som jeg virkelig kunne identificere mig med, præcis lige så meget som dette lyder som en kliche. Hun er super intelligent, god, rar og mega sej (tør man gøre de ting som hun har, så er mang helt bestemt sej).

4. Anna
Den Fredløse. Det er svært ikke at være vild med den måde Anna tør at være sig selv og egentlig gør det med den største selvfølge. Hun er så mega sej at hun trodser mange normer for at være sej selv, selvom hun møder stor modstand næsten allerede på side et fra sin egen søster.

5. Lucy Pevensie
Narnia-beretningerne. Lucy er nok en af de mest cool små piger jeg har læst om. Hun er den første der finder vejen til Narnia og tager derefter, sammen med sine søskende, kampen op mod den onde snedronning derudover mister hun aldrig troen på Narnia.

6. Anne Shirley
Anne fra Grønnebakken-serien. Anne er den særlige slags menneske som man enten elsker eller hader. Jeg forelskede mig ret hurtigt i hende. Hun er altid oprigtig, hvilket bestemt er dejligste egenskaber, i hendes tilgang til alt, selvom dette godt kan gå hen og spænde ben for hende.

7. Liesel Meminger- The Book Thief
The Book Thief. At gemme en jøde i sin egen kælder der befinder sig i et hus i Det Tredje Rige, stjæle bøger for de nazistiske bogbrændinger er så ekstremt modigt at det næsten er svært at beskrive.

Hvilke litterære heltinder er jeres favoritter? Er nogle af mine i blandt eller er jeres helt anderledes?

2 kommentarer:

  1. Hermione er også en af mine litterære heltinder, men ellers har jeg også Elizabeth Bennet (Pride and Prejudice), Ophelia (Hamlet), Cecilia (Atonement) og Elinor (Sense and Sensibility) på min :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh, de bøger har jeg slet ikke læst endnu. Mon de kvinder kommer på min liste, når jeg har?? :)

      Slet