17 februar 2015

Top 10 Tirsdag - Problemer med Bøgerne

Top Ten Tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne og denne uges emne er ti problemer jeg har med mine bøger.

1. PLADS!
Alle har dette problem. Der er simpelthen aldrig plads nok til alle de bøger man ejer. Hvis man dog er en af de få heldige der rent faktisk har plads, er det af to grunde enten fordi man lige har sorteret ud af sine bøger eller fordi man har fået bygget en ny hylde eller reol til opbevaringen af skattene.

2. Hvilken orden?
Alfabetisk, farve, læst/ulæst eller forlag. Det evindelig spørgsmål der piner mig. Jeg kan simpelthen ikke beslutte mig og inden for det sidste år har jeg vist forsøgt mig med alle fire sorteringer. Jeg har dog valgt at holde mig til læst/ulæst indtil jeg får mere plads til mine bøger, det er simpelthen den nemmeste måde at overskue det hele på.

3. Forbrug af pengene, tøj, cafe eller bøger?
For tiden er min eneste indtægt SU og det ved vi alle er noget relativt småt noget og ikke alle behov man opbygger kan blive dækket, derfor bliver man nødt til at vælge. Vælge mellem den smukke kjole i tøjbutikken eller en bog der lyder ekstremt skøn i boghandleren.

4. Taskeplads
Tidligere løb jeg altid ind i et problem når jeg skulle ud og have en taske med, der var nemlig sjældent plads til en bog i min ellers så fine taske. Efter noget tid med dette problem fandt jeg ud af altid at sørge for at købe en taske der har plads til en bog af standardstørrelse. Nogle gange løber jeg dog stadig ind i problemet, når jeg har pakket lidt ekstra i min foretrukne taske.

5. So many books, so little time
Med min skolegang og andre sjove projekter jeg har kørende her og der er der ikke altid megen tid tilbage til min læsning i hverdagen. Bøgerne bliver ikke lige så hurtigt sluggt som de blev en gang, tilgengæld bliver min læsetid skattet langt højere nu end før i tiden.

6. Paperback og hardpack
Jeg har flere gange oplevet at købe nogle bind i en serie som hardback og så senere få den resterende del af serien som paperback. Selvfølgelig er det fedt at have hele serien, men det skærer mig i øjnene at se ujævnhederne. Det ser bare ikke lige så flot ud med blandingen som hvis de alle var den samme type bog.

7. Bogmærkedilemmaet
Som så mange andre bogentutiaster har jeg også en bunke bogmærker og det medfører altid en svær beslutningsproces. Det lyder dumt nu hvor jeg skriver det ned, men jeg er sikker på at der er flere der kan relatere til dette ret svære problem.

8. Priorteringen i læsningen
Jeg har omkring hundrede bøger på mit værelse som jeg endnu ikke læst og det er helt utroligt svært at vælge hvilken bog man skal læse når den seneste er afsluttet. Der er simpelthen for mange muligheder at vælge i mellem!

9. Hvilken udgave?
Der er så smukke udgaver af mange bøger, den ene finere og smukkere end den anden. For dem der ikke enhver af disse udgaver er der et problem i hvilken af de mange bøger man skal vælge. De fysiske boghandlere gør valget nemmere, men bevæger man sig rundt på nettet er mulighederne næsten uendelige.

10. Folks opgivende udtryk...
...når jeg endnu en gang har forelsket mig i en bog og ikke kan stoppe med min blanding af ellevild plapren, hoppen/dansen på stedet på grund af min begejstring og den næsten bekymrende måde jeg holder bogen, som var jeg bange for at nogen skulle tage den og løbe væk.

Har I lignende problemer? Eller er det måske nogle helt andre problematikker I forsøger at tackle?

2 kommentarer:

  1. Jeg kan nikke genkendende til de fleste af dine punkter. Især nr. 10 :p Min kæreste er vidst ved at være godt træt af at høre mig plapre om en bestemt udgave af en bestemt bog. Nok fordi jeg simpelthen ikke kan stoppe med at plapre :p

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahahah! Jeg kender det alt for godt. Når man først er begyndt er det jo næsten umuligt at lægge lå på den begejstring man ENDELIG har kunne åbne op om. Og pludselig har man plapret så meget at man bare ved at de ikke lytter mere og man burde stoppe, men gør man det? Nej, i hvert fald ikke lige med et samme, hih

      Slet