16 maj 2015

Bibliopolium - Foyles


Jeg har været i en del lækre boghandlere gennem de sidste par år og på et tidspunkt slog det mig at det ville være en super god ide at dele disse skattede steder med andre, der er lige så bogglade som jeg. Derfor kom jeg på Bibliopolium (lat. boghandel). Ca. en gang om måneden vil jeg vise en ny boghandler frem enten fra København eller udlandet - nogle gange vil det blive oftere, andre gange sjældnere.
Endnu en gang bliver det londoniansk. Butikken er Foyles, der ligger på 107 Charing Cross Road.

Eftersigende skulle denne boghandel være et besøg værd, omend ikke for andet end at se en bygning fyldt med bøger. Og indrømmet, det var også meget overvældende. For mig var det første gang jeg har set en boghandel på denne størrelse. Det bedste af det hele var at der ikke var alt det nips og ikke-bøger der flød rundt i butikken, som man ser det i de fleste danske butikker. Stedet var stort set bare bogreoler fyldt med alskens bøger lige fra kærlighedshistorier til børnebøger til faglitteratur om mange forskellige ting. Butikken syntes dog næsten for overvældende for den almindelige besøgende især fordi jeg personligt syntes der manglede den typiske ro der kendetegner steder hvor der er mange bøger. Måske det handler om at omgivelserne var for moderne og ikke lyddæmpende nok. Måske fordi der simpelthen var der for mange bøger til at det var overskueligt. Måske var jeg bare for overvældet af de meget uvante omgivelserne. Jeg ved det ikke, men det var i hvert næsten for meget af det gode. Derfor vil jeg sige at det er en boghandel man kun bør tage i hvis man 1) vil se en enorm bygning fyldt med bøger eller 2) fordi man ved man skal have og hvor man finder det.


8 kommentarer:

 1. Åh, sikke dog en skøn boghimmel. Der gad jeg godt hen. Nu, tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. og det var ikke en gang det vildeste sted jeg besøgte derhenne <3

   Slet
 2. Ja den er jo helt ny, og den er meget anderledes end den gamle flagskibsforretning i Foyles kæden. Den gamle butik var mere rodet, mere mørt og mere "gammel" og slidt. Jeg har kun været i den nye en enkelt gang, men synes det er en fantastisk forretning. Jeg synes det var så dejlig nemt at finde rundt i modsætning til den gamle :D
  Glæder mig til at følge med i dine boghandels indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig oplevet den gamle, gik kun forbi den på vej ned til den nye. Personligt er jeg mere til de gamle, rodede - slidte - boghandlere, for de indbyder til mere vandren mellem reoler osv. Det er sjældent jeg tager i en boghandel med en mission, det er ofte bare for at kigge rundt og blive inspireret til nye køb og ønsker.

   Slet
 3. WOW de har lavet Foyles om til et bedre og lysere sted end da jeg var der for mange mange år siden. Der var det en boghandel i etager med nedslidte trapper og mørk og fuld af bøger med ekspedienter siddende ved skriveborde på hver etage parat til at tage sig af ens forespørgseler. Man skulle vist helt ned ved indgangen for at betale i gamle dage. Der var simpelthen noget ganske charmerende ved butikken at man altid kom igen når man var i London. Jeg endte altid ved deres militær bøger og stod og snusede og bladrede i deres bøger indtil jeg fandt hvad jeg søgte. Det er ren nostalgi at tænke tilbage på.

  Jeg elsker den boghandel og ved nu at jeg helt sikkert skal en tur i Foyles næste gang jeg kommer til London. Det er den boghandel som jeg altid besøger når jeg er i det engelske. Den har så mange skønne bøger og jeg håber at den har beholdt sin charme nu hvor den er bygget om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om den gamle udgave af Foyles minder mere om Hatchards hvilket i den grad er min yndlingsboghandler i London. Hvis du skal forbi næste gang så vær opmærksom på at de under ombygningen også har rykket Foyles lidt længere nede ad gaden :)

   Slet
 4. Åååh Foyles. <3 En sand boglykke og drøm at træde ind i for enhver bogelsker. Jeg var der i 2013 og det simpelthen et FANTASTISK sted. Jeg var der heldigvis sammen med en anden bogorm, så vi fik laaaang tid til at gå derinde. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaaah :3 Men næsten lidt for overvældende - eller var det bare mig??

   Slet