24 december 2011

Magikerens Lærling 1


JULEAFTEN


Titel:
Tessia - Magikerens Lærling 1
Forfatter: Trudi Canavan
Handling: Healingassistenten Tessia lever med sin far og healer og hendes mor oppe i bjergene, i en lille landsby med et tilhørende gods, tæt ved den sarkanske grænse. En dag bliver hun og hendes far tilkaldt til godset, de finder ud af at det er godsejerens sarkanske gæsts, Takado, slave, der er blevet totalt slået ud. Tessia hjælper hendes far med at få lukket sår og så videre.
Slavens sår skal tilses, så Tessia tager op til godset for at vise sit værd, at hun sagtens kan være healer efter hendes far.
Da Tessia bevæger sig ned af gangen på vej hjem, efter et vellykket tjek, hører hun der kalder på hende, Takado. Takado ønsker at hun går ind til hende, så snart hun er inde begynder han at klæde hende af.
Ud af det blå kommer der en usynlig kraft og tvinger sarkaneren kyler sarkaneren hen i den anden ende af rummet. Efter den episode skal Tessia bo hos godsejeren, Dakon, som troldmandslærling.
Rating: ***** (4 stjerner)
Fordi: En flot fortælling om en stærk kvinde der starter et helt nyt liv, uden at vide særlig meget om hvad hun går ind til. Flere gange i gennem bogen kommer Tessia i situationer, som man ikke kan forstille sig en nutidig 16-årig kan håndtere. Her har vi en piger der tager det med oprejst pande udadtil, men tænker en del over det indeni.
Stederne beskrives på en måde så en del af udseendet er ladt tilbage til fantasien, mens noget af det er låst fast med ord.
En ting er dog af de forskellige patienters, Tessia og hendes far prøver at hjælpe, sår er beskrevet ret så meget, og for en pige som mig, der ikke kan tåle blod og indvolde, er det nogle sider man kun lige skimmer. Hvis den del ikke var beskrevet så meget, havde den nok fået 5 stjerner.

- Bloggeren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar