21 oktober 2013

Komatøs

Titel: Komatøs
Forfatter: Ronnie Andersen
Forlag: Høst & Søn

Handling: Maj er flyttet rundt i Danmark med sin mor i mange år. Nu er de så stoppet i Jylland... i en campingvogn. Jylland er ikke ligefrem det sted, Maj helst vil være, hun savner København. Og det går heller ikke langsomt før klassen finder ud af at københavneren skal lære hvem der bestemmer. Men mobning er ikke det eneste Maj skal tackle. Nææ, udover at blive mobbet og bo i en campingvogn, er hendes mor næsten altid fuld og faren ser hun sjældent, da han har det rigtig svært.

Bedømmelse: ***** (4 stjerner)
Anmeldelse: Hele bogen er jo egentlig skrevet rigtig godt, i et sprog der er meget tidssvarende og passende til målgruppen, hvilket er rigtig fedt. Det er i hvert fald noget af det, som jeg sætter stor pris ved, især når bogen skal forestille at passe til os unge. Og det gør også at der er flere unge der nok vil blive interesseret i at læse bøger som den her. At Ronnie Andersen så vælger emner, som er så store også kan optræde som tabuer, gør at man kan starte en debat. Eller i hvert fald starte nogle tanker hos læserne. Og igen er det en ting, som jeg synes er rigtig vigtig. Selvom bogen jo nok mest er til unge, synes jeg bestemt ikke, at emner skal regnes som det samme. Jeg synes bestemt at emner som; mobning, alkoholisme, vanrøgt osv. er noget der debateres, så vi kan finde den bedste måde at hjælpe folk på.

- Anna

2 kommentarer:

 1. Rigtig fin anmeldelse.

  Og super sejt, at bogen løfter tunge emner, der normalt kan være lidt et tabu - eller kan være svære at snakke om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er klart noget af det jeg synes er fedt ved bogen og i det hele taget, for det er jo vigtig at finde en måde at snakke sammen om tabuerne.

   Slet