16 april 2014

Den Store Mand

Titel: Den Store Mand (læst som e-bog)
Forfatter: Peter Elver
Forlag: Nahla
Bedømmelse ✬ ✬ ✬  (1 stjerne)

Dette er et anmeldereksemplar fra saxo.com - dog er alle meninger mine egne.

Bogen tager sin begyndelse i 1928, og handler om en families barske fortælling. Man følger familien, bestående Viggo, Karla og deres søn Elver i en historie der på mange måder er utrolig barsk. Udover disse tre personer er nogle få andre mennesker der også er vigtige for historien, heriblandt Gotfred, Alf og Sara. Disse mennesker danner rammen om en fortælling der på ingen måde er rar læsning, da blandt andet alkoholisme, misbrug af børn og livet nederst i fødekæden er nogle af de temaer der tages op.
s
Når jeg læser en bog har jeg visse kriterier til den, for det første skal bogen give mening og være, på en vis måde, nem at følge, for det andet skal den være korrekturlæst så der kun er meget få fejl at finde og for det tredje skal jeg nyde læsningen. Denne bog levede ikke op til et eneste af mine forventninger.
Jeg har faktisk sjældent oplevet en bog der har skuffet mig så meget, og det gør mig rigtig trist. For jeg synes at det må være et kæmpe nederlag som forfatter hvis man ikke kan leve op til læserens forventninger, men det ændrer selvfølgelig ikke på hvordan bogen er.

Jeg vil allerede nu gøre opmærksom på at jeg ikke har læst bogen færdig især fordi jeg på ingen måde nød at læse og bare ønskede at lave rigtig meget andet. Dette har helt sikkert noget at gøre med den klare mangel på en rød tråd og retning. Det er som om at der er rigtig mange ideer bag, men der er bare ikke nogen der bliver fuldført. Det er jo især den røde tråd der bærer historien og når den mangler, så er det svært at fører resten i en bestemt retning.
En anden ting der virkelig irriterede mig med hensyn til bogen var manglen på korrektur. For mig at se er der utroligt mange stavefejl, mange, mange flere end man bør forvente, og det gør mig led og ked af det. Hvis der så i det mindste var blevet læst korrektur, så kunne jeg have set lidt stort på at opsætningen af bogen var fuldstændig latterligt. Der var mærkelige linjeskift og pludselige ændringer i linjeafstanden. Ikke nok med det så stod sidetallene de mærkeligste steder på siden. Jeg oplevede flere gange at det stod midt i teksten. Det gjorde bogstaveligt talt ondt i mine øjne at læse det på grund af disse brølere.

Jeg er overbevist om at jeg ville have nydt bogen bare en tand mere hvis opsætningen og stavningen var blevet ordnet inden udgivelsen. Jeg havde måske endda læst den færdig...
- Anna

2 kommentarer:

  1. Åh nej skulle du også læse den bog? Den er virkelig forfærdelig

    SvarSlet
    Svar
    1. Mon ikke! Den fik mig til at overveje om hvorvidt der skal være endnu et krav for at kunne kalde sig forfatter, nemlig at mindst fem personer kan lide bogen?? Hvad synes du??

      Slet