04 oktober 2015

Tilbageblik: Bogbloggertræf i Aalborg

Klokken var lidt over fem da jeg stod op lørdag morgen den 26. september for at tage mod Aalborg. Min far var en skat og stod op for at køre mig hele vejen til Østerport Station. Ikke nok med at det var super rart at slippe for at går til min nærmeste station, så sparede det mig også for en ekstra times transport (tak til togbussernes fantastiske langsomhed i forhold til de toge de skal erstatte for tiden).
Jeg havde aftalt med nogle andre bloggere (Kathrine, Anne Nikoline, Rikke og Mia) at køre fra Odense til Aalborg. Indrømmet var jeg super nervøs over at skulle sidde flere timer i en bil sammen med en flok piger som jeg ikke kender særlig godt. Heldigvis viste det sig at vi havde masser at snakke om. Tiden fløj afsted og pludselig var vi ankommet til Aalborg.
Ankomsten var ikke "bare" til et kedeligt lokale i Aalborg, nææ, vi ankom til et fint oppyntet lokale med borde dækket op til den bogfest der snart skulle gå ned. Og det hele var planlagt af fire skønne bogbloggere; Irene, Karin, Rikke og Simone.Som noget af det første efter vi alle havde forsynet os med mad fra den velpakkede buffet begyndte dagens hemmelige gæst, Nadia Plesner, på hendes oplæg. Nadia er nok et af de mest inspirerende mennesker jeg nogensinde har haft æren af at møde. Hun fortalte hvordan hun på sygesengen og under genoptræningen først havde tegnet den kendte tegning af den lille dreng med designertasken samt chihuahuaen og hvordan hun derefter var blevet halet ind i en masse juridisk rod med Louis Vuitton. Det var fandme vildt at høre hvordan en kvinde med en voksende gæld svarede modehuset igen. Hele hendes historie var en emotionel rutsjebane bare at lytte til, men heldigvis kan man allerede på bogens forside se at historien ender lykkeligt. Puha!
Mellem de planlagte aktiviteter og oplæg fik vi både tid og ro til at snakke sammen ved bordene, hvilket var vildt hyggeligt og vi fik langt mere lov til at komme hinanden ved, end jeg har været vant til før i tiden. På den måde lærte man mere om pigerne bag bloggen end den del vi primært lægger ud til alles beskuelse. Det giver i den grad et mere personligt og dybdegående forhold til min kære medbloggere og jeg håber i den grad at det er noget vi kan opretholde fremover!


Og så var det tid til kage. Massere af den og i massere af forskellige former og smage. Jeg elsker kage, næsten mere end noget andet føde, så der er ingen tvivl om at jeg i den grad var tilfreds med denne buffet - nok mere tilfreds end til madbuffeten, selvom den nu også var god. Især imponerende var den fine kage ovenfor, som selvølgelig også dragede folk udstyret med alle slags kamera mod den. Haha!
Gennem hele dagen fik vi bøger fra de forlag der havde valgt at støtte vores træf. Rikki fra DreamLitt kom endda forbi med Ildkamp af Brandon Sanderson frisk fra trykken og fortalte lidt om hans forlag. Efter hans korte oplæg blev han til træffet sluttede og kom med nogle rigtig interessante pointer under vores debatter lidt senere på dagen. Det er jo altid spændende at have mange forskellige holdninger og synspunkter når man diskuterer og Rikki kom med nogle fra forlagenes synsvinkel.Carina Evytt var også inviteret som oplægsholder og fortalte en del om hendes forfatterskab mens vi glade bloggere sad og fyldte os med den lækreste kage. Det var spændende og hører en forfatters tanker og oplevelser i den verden vi begge er en del af, men samtidig befinder os i to forskellige ender af. Det gik op for mig hvor lidt jeg egentlig ved om den side af branchen og især hvordan man kan være forfatter på et utal af måder - ligesom man jo også kan være det som bogblogger. I know, på det punkt har jeg været lidt ignorant, men det er nemmere for den uvidne tilskuer at putte alle i faget ned i samme hat, right? Det gør jeg ikke på samme måde længere. Heldigvis.


Til slut var der en sidste lille overraskelse til os alle. Et skønt gensyn med Gitte der bloggede på Boghylden. Selvom hun ikke blogger mere, kunne hun heldigvis ikke holde sig væk fra træffet. Dejlige Gitte kom ikke da heller tomhændet forbi, næææ hun havde en konkurrence med til os. Vi skulle alle sammen prikke huller i ballonerne hun medbragte og den ene heldige der fik en seddel med den rigtige lodseddel vandt en billet til Vild med ORD, der er en litteraturfestival i Aarhus.

Det var en helt igennem dejlig dag hvor man virkelig lærte hinanden at kende og fik talt mere med hinanden end jeg i hvert fald er vant til. Skønt, skønt, skønt! Alle de lækre oplevelser betød dog at jeg var helt vidlt udmattet da jeg endelig kom hjem kl. 01.30 sammen nat, men det var helt klart det værd!


8 kommentarer:

 1. Det var så dejlig en dag, og så godt at se dig igen! <3

  SvarSlet
 2. Tak, for et par super hyggelige timer, og en dejlig dag <3

  SvarSlet
 3. Det var sådan en fin dag. Jeg er glad for, jeg nåede at snakke med dig, selvom det var meget kort :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så typisk med de arrangementer, det er ikke særlig længe man får snakket med folk, desværre :/

   Slet
 4. Det var sådan en dejlig dag! Og sikke mange fine billeder du har fået taget af dagen. Selv ville jeg ønske, at jeg havde fået taget lidt flere. :-)

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Tak for en skøn dag og en hyggelig køretur :')

  SvarSlet