03 december 2013

Decemberlegen #3: Fælder du selv juletræ eller køber du?

Så længe jeg kan huske har min familie altid haft en helt speciel tradition, en tradition som ofte finder sted den første weekend i december. I denne weekend tager hele familien, børn, forældre og bedsteforældre sammen ud til et af de mange steder, hvor man kan komme ud og fælde sit eget træ. Vi mødes tidligt og bruger flere timer på at finde det helt perfekte træ, mens børnene leger en blanding mellem gemme- og fangeleg mellem træerne, når træet så er fundet bliver det pakket sammen og betalt. Herefter går turen hjemad mod mine bedsteforældres hus. Vi spiser alle sammen lækkert mad som mine bedsteforældre laver til os alle.


Sådan har det en enkelt gang eller to set ud, når jeg har været ude med
min familie for at finde et juletræ. Det er klart sjovest at gå rundt og
lede efter det perfekte træ, når det ser så smukt og vinter-agtigt ud.

Det er super hyggeligt at gøre traditionen om at have et juletræ i sit hus om til en familietradition, som fører familien sammen. Det er derfor jeg synes det er en super god ide at tage ud og fæle sit eget træ (og så fordi træet holder sig længere end dem der allerede er fældet).
Og så er det noget man kan se frem til, når det er koldt og vådt i november. For det er da helt klart noget vi har brug for, for november er jo den kedeligste måned der findes, det eneste gode ved den måned er at december følger lige efter.
- Anna

2 kommentarer:

  1. Ej hvor lyder det bare hyggeligt! Og en god måde at gøre det på, hvis man skal have et juletræ. Har også gjort det i år?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det gjorde vi faktisk i lørdags, men desværre kunne jeg ikke være med til selve fældningen og udvælgelsen af juletræet, fordi jeg skulle arbejde frem til kl 16 den dag. Heldigvis kunne jeg så være med om aftenen og hygge med familien :D

      Slet